Δήμος Πωγωνίου

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 09:37

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. ΧΡΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «POLYSONG»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την «Προβολή και προώθηση του Πολυφωνικού Τραγουδιού. Χρήση καινοτόμων τεχνολογιών. Βελτίωση της διασυνοριακής συνεργασίας» που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πωγωνίου το Σάββατο, 23 Αυγούστου και ώρα 11.00 πμ, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Δ.Δ. Κεφαλόβρυσου Δήμου Πωγωνίου.
Η Ενημερωτική Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Έργου «POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA - (Polysong)» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013» και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας, θίγοντας το θέμα της προώθησης και διατήρησης της μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών που συμμετέχουν στο Έργο.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν συμμετέχοντες από Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πωγωνίου. Η διάθεση, μάλιστα, του κοινού για διάλογο με τους εισηγητές υπήρξε εντυπωσιακή. Οι εργασίες της Ημερίδας ξεκίνησαν με εγγραφές και καλωσόρισμα από τον κ. Γιούνη Αναστάσιο, Εκπρόσωπο του Δήμου Πωγωνίου ο οποίος συντόνησε την διεξαγωγή της Ημερίδας. Αρχικά δόθηκε ο λόγος στον κ. Υφαντή Νικόλαο, Λαογράφο, που παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Το Πολυφωνικό και Μονοφωνικό Τραγούδι της Β. Ηπείρου και του Πωγωνίου», έπειτα δόθηκε ο λόγος στον κ. Σουρέλη Νικόλαο, Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι της Γκρέτσια Σαλεντίνα» ο οποίος μίλησε για την «Διασυνοριακή Επικοινωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας». Η Ημερίδα συνεχίστηκε με την εισήγηση του κ. Τέλλη Παναγιώτη, Μουσικολόγου / Μουσικού και Διδάσκοντος στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων, η εισήγηση του οποίου είχε ως θέμα «Το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι στην Ελληνική δημοτική μουσική και η σχέση του ισοκρατήματος με το αντίστοιχο Βυζαντινό εκκλησιαστικό», ενώ οι εισηγήσεις έκλεισαν με την παρουσίαση του κ. Ράπτη Βασίλειου, Λαογράφου, σχετικά με την «Έρευνα και την ψηφιοποίηση των πολυφωνικών τραγουδιών ως μέσον για την διάσωση
Ακολούθησε παρουσίαση πολυφωνικών τραγουδιών από το πολυφωνικό μουσικό συγκρότημα της περιοχής Σελιό της Βόρειας Ηπείρου και από το πολυφωνικό μουσικό συγκρότημα Ήνορο. Στόχος της Ημερίδας υπήρξε η προώθηση και προβολή της μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών που συμμετέχουν στο Έργο, καθώς και η ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών στην καθημερινή δραστηριότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με το πολυφωνικό τραγούδι για την προώθηση και προβολή των έργων τους. Επίσης, η βελτίωση της διασυνοριακής συνεργασίας, η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων και η αναβάθμιση του διασυνοριακού εμπορίου.
τους».
 
 

Διαβάστηκε 2837 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 05:09

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. ΧΡΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «POLYSONG»