Δήμος Πωγωνίου

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 11:03

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εmστημovικό Συνέδριο με θέμα το Πολυφωνικό Τραγούδι & την Μουσική παράδοση που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πωγωνίου το Σάββατο, 9 Αυγούστου και ώρα 11.00 πμ, στην Αίθουσα του Κέντρου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Δ.Δ. Κτισμάτων Δήμου Πωγωνίου.
Το Επιστημονικό Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Έργου «POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA - (Polysong)» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013» και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας, θίγοντας το θέμα της προώθησης και διατήρησης της μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών που συμμετέχουν στο Έργο.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν συμμετέχοντες από διάφορους οικισμούς του Δήμου Πωγωνίου, πέραν των Κτισμάτων, όπως τον Ξηρόβαλτο, το Κεφαλόβρυσο, το Κρυονέρι, την Καστάνιανη, την Μερόπη, την Στρατινίστα και τους Κουκλιούς. Η διάθεση, μάλιστα, του κοινού για διάλογο με τους εισηγητές υπήρξε εντυπωσιακή.
Οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου ξεκίνησαν με εγγραφές και καλωσόρισμα από τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο, Δήμαρχο Πωγωνίου.
Στην συνέχεια, και υπό τον συντονισμό του Αντιδήμαρχου Δελβινακίου κ. Μάτσια Βασίλη, δόθηκε ο λόγος στον κ. Σουρέλη Νικόλαο Προέδρου του Συλλόγου 'ΓΚΡΕΤΣΙΑ ΣΑΛΕΝΤΙΝΑ' που απεύθυνε χαιρετισμό και έπειτα παρουσιάστηκε η εισήγηση του κ. Ράπτη Βασίλη, λαογράφου, ενώ το Συνέδριο συνεχίστηκε με τις εισηγήσεις των κκ. Λώλη Κωνσταντίνου και Τέλλη Παναγιώτη - μουσικολόγων, και με την παρουσίαση του κ. Παππά Γεώργιου - ερμηνευτή πολυφωνικού τραγουδιού με σπουδές στην Βυζαντινή μουσική.
Ακολούθησε παρουσίαση πολυφωνικών τραγουδιών από το μουσικό συγκρότημα Ήνορο, καθώς και από τα πολυφωνικά μουσικά συγκροτήματα Άνω Δερόπολης και Δερβιτσιάνης. Στη συνέχεια εντυπωσιακή μουσική παρέμβαση έγινε από το πολυφωνικό συγκρότημα των Κτισμάτων.
Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση για την ανάδειξη, προώθηση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Περιοχών Παρέμβασης σε σχέση με τη μουσική και τηνπολιτιστική τους παράδοση, συνδυαστικά με την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Διαβάστηκε 2431 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»