Δήμος Πωγωνίου

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 05:11

Παράταση Έκθεσης «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων» στο Ιτς Καλέ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι η έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων», λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου  2014.
Η έκθεση, που αποτελεί συνδιοργάνωση της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής) και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Ηπειρωτικών Σπουδών, πραγματεύεται την ιστορία, μεθοδολογία και κληρονομιά της Ιπποκρατικής Ιατρικής και περιλαμβάνει πρωτότυπα και αντίγραφα αντικειμένων που σχετίζονται με την ιατρική πρακτική (ανάγλυφα αναθήματα,  προτομές, χειρουργικά εργαλεία, νομίσματα, εικονογραφημένες εκδόσεις). Η έκθεση συνοδεύεται από επεξηγηματικά κείμενα, στα οποία παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή ποικίλων εκφάνσεων σχετικά με τις πρακτικές ίασης κατά την αρχαιότητα (Ασκληπιεία, Ιπποκράτειος Όρκος, Ιατρική Ορολογία, εξεταστικές μέθοδοι κ.ά.), καθώς και στη διαχρονική επιβίωση των αρχών της  Ιπποκρατικής Ιατρικής και Δεοντολογίας έως και σήμερα.

Τόπος έκθεσης: Κάστρο Ιωαννίνων, Ιτς Καλέ, Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων.
Ώρες έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή  (10:30 – 15:00).
Τηλ. επικοινωνίας: 2651025989, 2651039580.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
                         
Η Προϊσταμένη της Εφορείας κ.α.α.

Διαβάστηκε 2043 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες Παράταση Έκθεσης «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων» στο Ιτς Καλέ