Δήμος Πωγωνίου

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 10:52

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ BANK ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ  ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ BANK ΣΤΟ  ΠΩΓΩΝΙ

Η εκφρασθείσα θέση της Αγροτικής Τράπεζας, μέσω πρόσκλησης στα ΜΜΕ, για την λειτουργία υποκαταστήματος στο Καλπάκι με την ταυτόχρονη παύση των υποκαταστημάτων της στον Παρακάλαμο και το Δελβινάκι είναι μία ενέργεια που βρίσκει όλους μας κάθετα αντίθετους, τοπική κοινωνία, κατοίκους, φορείς και Δημοτική Αρχή.

 

 

Η Αγροτική Τράπεζα χρόνια ολόκληρα έχει στηριχθεί και συνεχίζει να στηρίζεται από τους κατοίκους, τους φορείς,  τους επαγγελματίες, τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Πωγωνίου, δημιουργώντας ισχυρά τραπεζικά υποκαταστήματα στο χώρο τους. Η τοπική κοινωνία συνέβαλλε καθοριστικά στην κερδοφορία της Τράπεζας και την ενίσχυση του ρόλου της.

Σήμερα και χωρίς να ενημερωθούν οι καταθέτες και η Δημοτική Αρχή, προβαίνει σε μία κίνηση που αιφνιδιάζει όλους. Στο βωμό των ενδεχόμενων επιχειρησιακών σχεδίων  προβαίνει σε μία κίνηση σε βάρος της κοινωνίας, της ασφάλειας των κατοίκων και της αποκέντρωσης των υπηρεσιών.

Η παραπάνω ενέργεια έρχεται σε σύγκρουση με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  σχετικά με τους όρους συνεργασίας που είχαν τεθεί και συμφωνηθεί. Είναι μία πράξη που γεννά υπόνοιες για μεθοδευμένη ενέργεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων. Είναι μία πράξη απαξίωσης και προσβολής της μέχρι σήμερα συνεργασίας μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο  λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις, τις δίκαιες αντιδράσεις, τα συναισθήματα, τις ανάγκες και την αποφασιστικότητα των δημοτών μας,

δηλώνει  με τον πιό ξεκάθαρο τρόπο ότι, δεν στηρίζουμε οποιαδήποτε ενέργεια της Αγροτικής Τράπεζας για την κατάργηση των υποκαταστημάτων στον Παρακάλαμο και το Δελβινάκι.

Ζητούμε  από την Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, την άμεση ανάκληση της απόφασής της για την δημιουργία  υποκαταστήματος στο Καλπάκι και την απρόσκοπτη λειτουργία των υποκαταστημάτων της στον Παρακάλαμο και το Δελβινάκι.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε,

- στην άμεση διακοπή κάθε  συνεργασίας του Δήμου με την Τράπεζα, ο κύκλος των εργασιών της οποίας φτάνει στο ύψος  των επτά(7) εκατ. ευρώ περίπου,

-στην  πλήρη και  λεπτομερή  ενημέρωση των δημοτών,

-στην  επιλογή  των κατάλληλων λύσεων από τον Δήμο ώστε να αποτραπεί η  εξεύρεση οικήματος προς ενοικίαση από την ΑΤΕ στο Καλπάκι,

-στην ενημέρωση και επιδίωξη αλληλέγγυας στάσης όλων των Δήμων της χώρας στην ίδια κατεύθυνση ,  καθώς  και,

-στην δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών   πρόσκλησης και συνεργασίας με άλλο Τραπεζικό φορέα για την ίδρυση υποκαταστημάτων στον Παρακάλαμο και το Δελβινάκι  και την παράλληλη προτροπή στήριξής  τους  από όλους τους κατοίκους και φορείς του Πωγωνίου.

Εξουσιοδοτούμε  Διαπαραταξιακή  Επιτροπή να επιδόσει την παρούσα Απόφαση στην Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας σε κατ’ιδίαν συνάντησή τους,   και σε  όλους τους αποδέκτες,  φορείς της Πολιτείας, της Περιφέρειας, του Δήμου, σε όλους τους ΟΤΑ και τα ΜΜΕ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ
Διαβάστηκε 2570 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012 09:28

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ BANK ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ