Δήμος Πωγωνίου

×

Μήνυμα

Failed loading XML...

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ

Παρακάλαμος Ιωαννίνων
 1. Για μια ακόμη χρονιά θα τελεστεί Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Σωσίνου για την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Η αγρυπνία θα ξεκινήσει την Κυριακή 28 Ιουνίου, ώρα 9 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα προς Δευτέρα 29 Ιουνίου. 
 2. Εσπερινό το Σάββατο 20 Ιουνίου (με ώρα έναρξης 6 μ.μ.) και Θεία Λειτουργία την Κυριακή 21 Ιουνίου θα τελεστούν στο παρεκλήσσι των Ηπειρωτών Αγίων της Ιεράς Μονής Σωσίνου. Σημειώνεται ότι οι Ηπειρώτες Άγιοι τιμώνται από την εκκλησία την πρώτη Κυριακή μετά την εορτή των Αγίων Πάντων. 
 3. Αγρυπνία θα τελεστεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και η απόλυση θα γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
 4. Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου στο παρεκκλήσι των "Ηπειρωτών Αγίων" της Ιεράς Μονής Σωσίνου.
 5. Από την Πέμπτη 1 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 13 Αυγούστου θα τελούνται κάθε απόγευμα στις 6 οι παρακλήσεις στην Παναγία. 
  Την παραμονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα (Δευτέρα 5 Αυγούστου) θα τελεστεί Αγρυπνία με ώρα έναρξης 9 μ.μ. και απόλυσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

 6. Αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Σωσίνου έγινε από την πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδα "ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ". 
 7.  Την εορτή του Αγίου Παϊσίου θα εορταστεί και φέτος στην Ιερά Μονή Σωσίνου, στο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του. Συγκεκριμένα θα τελεστεί Αγρυπνία που θα αρχίσει στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 11 Ιουλίου η οποία συνήθως ολοκληρώνεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 
 8.  Με μεγάλη προσέλευση προσκυνητών γιορτάστηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου η μνήμη των Ηπειρωτών Αγίων. Την παραμονή τελέστηκε Εσπερινός και την Κυριακή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας των οποίων προσφέρθηκαν κεράσματα στους επισκέπτες και προσκυνητές. 
 9. Αγρυπνία για την εορτή της Αναλήψεως θα τελεστεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου,  με ώρα έναρξης 9.15 μμ θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Σωσίνου. Η απόλυση υπολογίζεται να γίνει ένα τέταρτο με μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

 10. Ο καθιερωμένος πλέον Εσπερινός της Αγάπης θα τελεστεί την Κυριακή του Πάσχα στην Ιερά Μονή Σωσίνου, την Κυριακή ώρα 7 μ.μ. Θα ακολουθήσει το πρωί της  Τετάρτης, (Πρωτομαγιά), Θεία Λειτουργία. 
Βρίσκεστε εδώ: Home Ροές ειδήσεων Σύλογοι - Αδελφότητες ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ