Δήμος Πωγωνίου

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 10:11

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ - ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΕ 10 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δικαίωμα στο ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ σε όλους δίνει ο Δήμος Πωγωνίου που ενισχύει συστηματικά τα σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλο το μήκος και πλάτος των ορίων του.

Ο Δήμος Πωγωνίου είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που διαθέτει δωρεάν internet σε όλες τις Κοινότητες για την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Η δυνατότητα δωρεάν και ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο δίνεται μέσω των hot spots στους χώρους κοινής χρήσης όπως κεντρικές πλατείες ενώ ξεκίνησε η διεύρυνσή τους και η ενίσχυση του σήματος σε δέκα (10) ακόμη σημεία με την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού μέσω της πράξης «Ψηφιακές εφαρμογές για την αύξηση της αποδοτικότητας του Δήμου Πωγωνίου».

Ήδη έχει ενισχυθεί το σήμα στις Κοινότητες Παρακαλάμου, Καλπακίου και Κεφαλοβρύσου και ακολουθούν οι Κοινότητες Δολού, Δολιανών, Δελβινακίου, Πωγωνιανής, Λάβδανης, Μαζαρακίου και Κτισμάτων.  

 «Η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας αποτελεί βασικό άξονα για το Δήμο Πωγωνίου με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών και την άμεση και δωρεάν επαφή τους με τις υπηρεσίες που προσφέρει το internet. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύουμε το σήμα σε 10 Κοινότητες για ακόμη ευκολότερη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, την ενημέρωση, την επικοινωνία και όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ο απέραντος κόσμος του διαδικτύου» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.

Η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου για παροχή ελεύθερου WiFi σε δημόσιους χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πράξη «Ψηφιακές εφαρμογές για την αύξηση της αποδοτικότητας του Δήμου Πωγωνίου» περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές δράσεις όπως η ενεργειακή διαχείριση κτιρίων και δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, η διαχείριση απορριμμάτων, η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων με χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών ανάμεσα στα κτίρια και τις υπηρεσίες του Δήμου, η οργάνωση και διάθεση δεδομένων χρήσεων γης και χωροταξίας μέσα από μία γεωπύλη και η διαχείριση του δικτύου πόσιμου ύδατος.

Διαβάστηκε 970 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 10:13

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Σελίδα ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ - ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΕ 10 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ