Δήμος Πωγωνίου

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 12:07

Δήλωση ακινήτων σύμφωνα με τον Ν.4647/2019

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σας ενημερώνουμε ότι στο άρθρο 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α’) «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα στη παρ. 2 αυτού αναφέρεται :

«Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 01/01/2020»

Καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, να υπαχθούν στην παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει διορία έως την 31η Μαρτίου 2020  και να τακτοποιήσουν τις τυχόν εκκρεμότητες των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας τους με τον Δήμο.

Οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν απευθείας  στον Δήμο ή  ηλεκτρονικά. Η  πρόσβαση θα γίνεται μέσω των site  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης https://mindigital.gr/του Υπουργείου Εσωτερικών ypes.grτης ΓΓΠΣΔΔ gsis.gr και της ΚΕΔΕ kedke.gr.

Έντυπα αιτήσεων  έχουν διατεθεί και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων.
Συνημμένα δικαιολογητικά:

1.    Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ

  1. Το Ε9 όπως έχει τροποποιηθεί μετά από τις τακτοποιήσεις
  2.  Φωτοτυπία ταυτότητας

Σε περίπτωση που ένα ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται και δεν χρησιμοποιείται πρέπει να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση  και βεβαίωση ΔΕΗ ή άλλου παρόχου για την ημερομηνία διακοπής της ηλεκτροδότησης .                             Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Οικονομική  Υπηρεσία  του Δήμου ΠΩΓΩΝΙΟΥ στο τηλ. 26533 60148.

 

Βρείτε τις αιτήσεις στο συμπιεσμένο αρχείο

 

Διαβάστηκε 2874 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Σελίδα Δήλωση ακινήτων σύμφωνα με τον Ν.4647/2019