Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 12:33

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστολή με την οποία ζητά δικλείδα ασφαλείας ώστε να προτιμηθούν από τον Όμιλο «Χαλκόρ – Βιοχάλκο» εργαζόμενοι που ζουν στην περιοχή, απέστειλε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, τα χρόνια λειτουργίας της αποτελούσε αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή του Πωγωνίου απασχολώντας, μεταξύ άλλων, πολλούς κατοίκους του ακριτικού μας Δήμου.

Η επαγγελματική τους ενασχόληση, τους έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουν στην ιδιαίτερή τους πατρίδα και να κρατήσουν την οικογένειά τους στα χωριά, δίνοντας ζωή σε μία γεωγραφική περιοχή της χώρας με πολλά προβλήματα και ιδιαιτερότητες.

Με αφορμή την εξαγορά της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου από τον Όμιλο «Χαλκόρ – Βιοχάλκο» θα ήταν απαραίτητο για το μέλλον του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου να τεθεί «δικλείδα ασφαλείας» για την απασχόληση, κατά προτεραιότητα, εργαζομένων που επιμένουν παρά τις δυσκολίες, να φυλούν «Θερμοπύλες», ενισχύοντας παράλληλα την αποκέντρωση.

Θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει πολιτική βούληση σε αυτήν την κατεύθυνση, ανοίγοντας έτσι δρόμο ανάπτυξης και προοπτικής για τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου αποδεικνύοντας συγχρόνως ότι οι ακρίτες αξίζουν το σεβασμό όλων.  

                                                                                                                                                           

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

          Κωνσταντίνος Καψάλης»

 

Διαβάστηκε 3098 φορές

Τελευταία άρθρα από τον/την Διαχειριστής