Δήμος Πωγωνίου

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 11:06

Πιστοποιητικό Πλησιεστέρων Συγγενών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η έκδοση ενός πιστοποιητικού πλησιέστερων συγγενών, χορηγείται μετά το θάνατο κάποιου ατόμου, για διευθέτηση των περιουσιακών στοιχείων του αποθανόντος και δικαιούται να το ζητήσει μόνο ο πλησιέστερος συγγενής. Ο πλησιέστερος συγγενής αποκλείει τον απώτερο.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να φέρει τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • Αίτηση και ταυτότητα του ενδιαφερομένου.
 • Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου από το Ληξιαρχείο Ιωαννίνων, εφόσον ο θάνατος είναι πρόσφατος και δεν έχει ενημερωθεί υπηρεσιακά το Δημοτολόγιο.

Οι κληρονόμοι του αποθανόντος πρέπει ν΄ αναφέρονται όλοι στην οικογενειακή μερίδα αυτού. Εάν δεν αναφέρονται, τότε καταθέτει ο ενδιαφερόμενος ένορκη βεβαίωση με ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ από το Ειρηνοδικείο ή από τον Συμβολαιογράφο στην Υπηρεσία και το πιστοποιητικό εκδίδεται από την Υπηρεσία βάση ενόρκου βεβαιώσεως.

Διαβάστηκε 6842 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 09:23

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου Σοφία Σαντοριναίου  από Δήμο Νάξου και Μικρων Κυκλάδων Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 18:06 δημοσιεύθηκε από Σοφία Σαντοριναίου από Δήμο Νάξου και Μικρων Κυκλάδων

  Σε περίπτωση μη υπάρξεως εγγραφής του θανόντος σε μερίδα του δημοτολογίου ΠΩΣ θα χορηγηθεί το σχετικό ιτοποιητικό των εγγυτέρων συγγενών αυτού ???

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Οδηγός Δημότη Δημοτολόγιο - Μητρώο Αρένων - Ληξιαρχείο Πιστοποιητικό Πλησιεστέρων Συγγενών