Δήμος Πωγωνίου

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 05:04

Δελτίο τύπου:Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού διοργανώνει στις 24-27 Ιουλίου 2014 το Γ’ Τακτικό Συνέδριο. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Ηπείρου. Στρατηγικός Συνεργάτης του ΠΣΗΕ είναι η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου και συνδιοργανωτής το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και της Οργανωτικής Eπιτροπής κ. Χρυσόστομος Δήμου σε αυτό το συνέδριο τέθηκαν σημαντικές προτεραιότητες όπως το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, η στρατηγική θέση της Ηπείρου μαζί με την πολιτιστική ταυτότητα της, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια από την ίδρυση του καθώς και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βασική προτεραιότητα είναι η υποστήριξη των νέων επιστημόνων που θεωρείται το μέλλον αυτού του τόπου και της χώρας μας, η προώθηση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Σημαντικοί ομιλητές προσκλήθηκαν για να μοιραστούν μαζί μας τη γνώση τους αλλά και τις εμπειρίες τους και να καταθέσουν απόψεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιφέρειας με γνώμονα την αξιοποίηση της γνώσης και τον σεβασμό προς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που μπορούν να γίνουν εργαλείο ανάπτυξης. Το πιο σημαντικό κεφάλαιο στο οποίο θα πρέπει να επενδύσουμε είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, οι νέοι αυτού του τόπου οι οποίοι είναι υψηλού πνευματικού επιπέδου και μπορούν να είναι το αύριο αυτής της χώρας. 

Η δικτύωση και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων είναι ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας και η συνεργασία μεταξύ των φορέων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις συνεργασιών και διόδων επικοινωνίας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.

"Οι στρατηγικές συνεργασίες είναι βασική προϋπόθεση για την πρόοδο και πιστεύουμε ότι αν όλοι οι «εμπλεκόμενοι» φορείς, αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί, ακαδημαϊκή κοινότητα και επιχειρηματική κοινότητα συμπράξουν, τότε η Ήπειρος μπορεί να  ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον", καταλήγει ο κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Επίσης  το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού θεωρεί υποχρέωσή του να τιμήσει τους Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες και όπως πάντα τις σπουδάστριες και σπουδαστές που παρακολούθησαν με επιτυχία το «Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σας καλούμε να λάβετε μέρος όλοι δυναμικά στο Γ’ Τακτικού Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.


Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας 
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
 

Περισσότερες πληροφορίες (πρόγραμμα, ομηλητές) στην διεύθυνση http://www.world-epirotes.org/frontend/articles.php?cid=65&t=G-Sunedrio-PSIE-2014


Με εκτίμηση
Σπύρος Κωσταδήμας
Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.world-epirotes.org

Διαβάστηκε 2291 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες Δελτίο τύπου:Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού