Δήμος Πωγωνίου

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 08:12

Έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων»

Η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τα εγκαίνια της έκθεσης «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων». Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών.

Η έκθεση αφορά στην ιστορία, τη μεθοδολογία και την κληρονομιά της Ιπποκρατικής Ιατρικής και περιλαμβάνει πρωτότυπα και αντίγραφα αντικειμένων που σχετίζονται με την ιατρική πρακτική (ανάγλυφα αναθήματα, προτομές, χειρουργικά εργαλεία, νομίσματα, εικονογραφημένες εκδόσεις). Η έκθεση συνοδεύεται από επεξηγηματικά κείμενα, στα οποία παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή ποικίλων εκφάνσεων σχετικά με τις πρακτικές ίασης κατά την αρχαιότητα (Ασκληπιεία, Ιπποκράτειος Όρκος, Ιατρική Ορολογία, εξεταστικές μέθοδοι κ.ά.), καθώς και στη διαχρονική επιβίωση των αρχών της Ιπποκρατικής Ιατρικής και Δεοντολογίας έως και σήμερα.
Τα Ιωάννινα αποτελούν ένα σταθμό στην περιοδεύουσα παρουσίαση της έκθεσης σε μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η έκθεση έχει ήδη παρουσιασθεί με επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2010 στη Σαγκάη, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα, στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, ενώ επόμενοι σταθμοί αποτελούν το Παρίσι και η Ζυρίχη. Πέραν αυτού τα 34 έντυπα πανέλα (65Χ180 εκ.) θα παραμείνουν οριστικά στο Μουσείο Ιστορίας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς η έκθεση αυτή επανατυπώθηκε για να μπορεί να παραμείνει οριστικά στην Ήπειρο.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, ώρα 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιανουαρίου -1 Μαρτίου 2014
Τόπος έκθεσης: Κάστρο Ιωαννίνων, Ιτς Καλέ, Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων
Ώρες έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή ( 12: 00 – 15:00 )
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστηκε 2106 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες Έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων»