Δήμος Πωγωνίου

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 09:29

Αρχαιρεσίες στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης -29-05-2016

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φρανκφούρτη 23η Ιουνίου 2016

Με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έληξαν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη στις 29 Μαΐου 2016, σε έντονο Ηπειρώτικο ενωτικό κλίμα . Το σημαντικότερο όμως ήταν, συγκριτικά με τον αριθμό των εκπροσώπων, η μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων και ιδιαίτερα γυναικών! Ο απερχόμενος πρόεδρος κ.Σπύρος Κωσταδήμας, δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του, κύριος Χρυσοστόμος Δήμου, ο οποίος αφού συνεχάρη το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για την προσφορά του, αναφέρθηκε στους στόχους και τα οράματα των Ηπειρωτών σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη δυναμικότητα και τα φιλοπάτρια αισθήματα που διακρίνουν τους Ηπειρώτες, (παρακαταθήκες τις οποίες κληρονομήσαμε απο τους τιμημένους προγόνους μας,) ευχήθηκε στο νέο Δ. Σ. κάθε επιτυχία, τονίζοντας ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού είναι πάντοτε δίπλα μας και θα μας συνδράμει όπου και όπως μπορεί. Νέα πρόεδρος εξελέγη η κυρία Δήμητρα Πέτσα. Σημειώνουμε ότι η κυρία Πέτσα, είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται Πρόεδρος, στην ιστορία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, (σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχείου της Ομοσπονδίας μας).
Η κυρία Πέτσα, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στις Ηπειρώτισσες και στον σπουδαίο ρόλο τους ο οποίος είναι καθοριστικός στους Ηπειρώτικους Συλλόγους, όπου κατά γενική ομολογία βλέπουμε τα Ηπειρωτικά Νιάτα να συμμετέχουν και να δραστηριοποιούνται μέσα από τους Συλλόγους τους, διατηρώντας τις παραδόσεις μας. Αυτό οφείλεται στην Ηπειρώτισσα μητέρα πρωτίστως εμπεδώνοντας στα παιδιά της τα χρηστά ήθη και έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976
Προεδρείο:
1. Πρόεδρος: Δήμητρα Πέτσα
2. Αντιπρόεδρος: Θεοφάνης Καλυβιώτης
3. Γεν. Γραμματέας: Θεόχαρης Σακελλαρίου
4. Γραμματέας, Υπ. Τύπου & ιστοσελίδας: Θωμάς Γκίνης
5. Ταμίας: Νικόλαος Σταμάτης
6. Μέλος Γεώργιος Γιωτίτσας
7. Μέλος Ελευθέριος Δημητρίου
8. Μέλος Ιωάννης Παπαδόπουλος
9. Μέλος Λεωνίδας Παππάς
10. Μέλος Δημήτριος Ντόκος 11. Μέλος Απόστολος Τσιρογιάννης

Αναπληρωματικοί:
1.Δοκόπουλος Βασίλειος
2.Ζώτος Σωτήριος
3.Χήρας Σωτήριος
Εξελεγκτική Επιτροπή:
1.Τσόδουλος Μάρκος
2.Δημητρίου Γεώργιος
3.Βέλλιος Σπυρίδων

Διαβάστηκε 1538 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες Αρχαιρεσίες στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης -29-05-2016