Δήμος Πωγωνίου

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 10:57

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παράταση Έκθεσης «Κ.Π. Καβάφη ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Η  Εφορεία  Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η έκθεση «Κ.Π. Καβάφη ΑΠΟΚΡΥΦΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ» παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου  2016.
Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επικεντρώνεται στο  να πλοηγηθεί ο επισκέπτης  σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στον χρόνο. Πυξίδα τα ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή και η εικαστική παρέμβαση των παραστάσεων, που έχουν αποτυπωθεί στις επιφάνειες των 100 νομισμάτων της έκθεσης,  με πρόσωπα των επωνύμων, πριν ο Καβάφης τα  διαιωνίσει με το ποίημά του. Ο κόσμος της ποίησης και ο κόσμος των νομισμάτων ενώνονται για να σκιαγραφήσουν με τον δικό τους τρόπο τη σκέψη και την προσωπικότητα του Καβάφη. Από τα 152 ιστορικά πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται στα ποιήματα, τα 137 απεικονίζονται πάνω σε νομίσματα. Η έκθεση συνοδεύεται από 34 πάνελ, στα οποία παρουσιάζεται η βιογραφία του ποιητή, ιστορικά ποιήματα με τυπωμένο το αντιπροσωπευτικό νόμισμα, που αντιστοιχεί στο ποίημα και χειρόγραφα ποιήματα. Επίσης, η έκθεση πλαισιώνεται με έργα αναφορικά με τον  Καβάφη των καλλιτεχνών: Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, Σοφοκλή Αντωνιάδη (Σόφος), Ασπασίας Παπαδοπεράκη και Παναγιώτη Τέτση.
 
Τόπος έκθεσης: Κάστρο Ιωαννίνων, Ιτς Καλέ, Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων.
Ώρες έκθεσης:  Σύμφωνα με το ωράριο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων.
Τηλ. επικοινωνίας: 2651025989, 2651039580.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστηκε 1641 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παράταση Έκθεσης «Κ.Π. Καβάφη ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ».