Δήμος Πωγωνίου

Μήνυμα
  • Failed loading XML...
Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 10:45

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΕΛ ΔΟΛΙΑΝΩΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο σύλλογος των διδασκόντων του ΓΕ.Λ. ΔΟΛΙΑΝΩΝ καταδικάζει  την φασιστική επίθεση και τον τραυματισμό  μαθητών προσφύγων που φιλοξενούνται στην Κόνιτσα πριν από λίγες  μέρες, ιδιαίτερα γιατί οι συγκεκριμένοι μαθητές φοιτούν στην Τάξη Υποδοχής του σχολείου μας. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό όσο και ανησυχητικό 17χρονοι μαθητές να επιτίθενται με φασιστικές μεθόδους ταγμάτων εφόδου  σε άλλους μαθητές .

Ως εκπαιδευτικοί που μετέχουν στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων αλλά και ως εκπαιδευτικοί που αισθάνονται ιδιαίτερη ευθύνη για την εμπέδωση αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής συνείδησης  αλλά και της αλληλεγγύης  των ανθρώπων και των λαών στη νέα γενιά,  μέσα από την μελέτη  της ιστορίας και την καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, θεωρούμε ότι  η εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική και η ευρύτερη κοινωνία πρέπει να αντιδράσουν  αποφασιστικά. Τόσο σε σχέση με τέτοιου είδους γεγονότα όσο και σε σχέση με τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που ευνοούν την αναβίωση του φασιστικού κινδύνου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλούμε και μεις τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, τοπικούς φορείς και πολίτες  στην Αντιρατσιστική Συγκέντρωση την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στην Κόνιτσα.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕ.Λ. ΔΟΛΙΑΝΩΝ

Διαβάστηκε 395 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΕΛ ΔΟΛΙΑΝΩΝ